Halfjaardag

Begin februari 2017 werd Camarillo een full-time bezigheid. We zijn nu op de kop af een halfjaar verder, dus een mooi moment om terug te kijken wat we allemaal hebben bereikt.

Judging

We zijn als eerste aan de gang gegaan met Camarillo Judging. Camarillo is voor het grootste gedeelte een webapplicatie, maar dat is voor het jureren niet zo geschikt. Ook als het netwerk even wegvalt, moet het jureren namelijk altijd door kunnen gaan. Daarum is gekozen om van Judging een aparte desktopapplicatie te maken, een programma wat op de pc zelf draait.

Judging maakt gebruik van templates om elke soort wedstrijden te kunnen. Zo hebben we later bixie proeven en menproeven toegevoegd.

Mobile devices

We vinden het belangrijk dat Camarillo makkelijk te gebruiken is, ook voor vrijwilligers die rondlopen op het terrein. Daarom werkt Camarillo ook op telefoons en tablets. We hebben regelmatig een stapje terug gedaan om te checken of de layout goed bleef werken op kleinere schermen. Dit zorgt er eigenlijk ook meteen voor dat het op een groot scherm ook nooit te druk wordt.

 

Robuustheid

Tijdens de ontwikkeling hebben we regelmatig even ingehouden om ervoor te zorgen dat Camarillo robuust blijft werken. Een groot gevaar tijdens doorlopende ontwikkeling is namelijk dat er onverhoopt ergens iets niet meer werkt. Om dit tegen te gaan hebben we een hele reeks automatische tests. Deze tests houden controleren of bestaande functies nog werken. Aangezien er steeds meer functies in Camarillo bijkomen, moeten ook die testen steeds worden uitgebreid. In juni rapporteerden we onze 1000ste automatische test.

Het resultaat hiervan is dat er nu 1226 automatische tests in de gaten houden dat Camarillo blijft werken zoals het bedoeld is.

KNHS

Camarillo kan nu worden ingezet voor FNRS en KNHS wedstrijden. In samenwerking met de KNHS zijn we al snel begonnen met het importeren van wedstrijden uit mijnknhs.nl. In maart zijn we begonnen met het organiseren van de eerste KNHS-wedstrijd in Camarillo op manege De Nieuwe Ark in Mierlo.

In mei hebben we voor het eerst een proef gedaan met het digitaal aanbieden van de wedstrijdresultaten aan de KNHS. In juli hebben we opnieuw voor twee wedstrijden de resultaten digitaal kunnen versturen naar de KNHS, waardoor handmatige invoer in Concours 3.5 niet meer nodig is.

Ook waren we in juli aanwezig op het innovatiecongres van de KNHS. Hier hebben we goede contacten opgedaan met andere innovators in de paardensport.

 

Publieksparticipatie

Een belangrijk onderdeel van Camarillo is het verbeteren van publieksparticipatie tijdens de wedstrijden. Zo hebben we schermen voor het publiek die makkelijk op een tv getoond kunnen worden. Om dit nog makkelijker te maken hebben we later ondersteuning voor Chromecast apparaten toegevoegd, waardoor je geen extra computer meer nodig hebt. Ook is het mogelijk QR-codes te genereren zodat toeschouwers op hun eigen telefoon de wedstrijden met live uitslagen kunnen volgen.

Een belangrijk voordeel van het tonen van resultaten op een groot scherm is dat je ook sponsoring kan opnemen, wat een extra inkomstenbron voor je wedstrijden kan zijn.

Video

Tussendoor hebben we veel geexperimenteerd met video. We hebben een pilotproject “Camarillo Director” in ontwikkeling dat het voor toeschouwers mogelijk maakt deelnemers te filmen met hun eigen mobiele apparaat. Camarillo voegt dan automatisch titels toe.

Ook hebben we geexperimenteerd met beweegbare camera’s en het herkennen van figuren. Deze ontwikkelingen zullen in het tweede halfjaar meer focus krijgen.

Statistieken

Altijd leuk om eens te tellen.

  • Camarillo wordt nu gebruikt door 4 maneges en verenigingen
  • Er zijn 16 wedstrijden met Camarillo georganiseerd
  • Hierbij hebben 714 deelnemers een digitaal protocol ontvangen

Vooruitblik

Eind juni hebben we al een aantal van onze plannen uit de doeken gedaan. De komende tijd gaan we ons richten op het verder verbeteren van de bestaande functies. Naarmate er meer en grotere wedstrijden met Camarillo worden georganiseerd, wordt het steeds duidelijker hoe deze het makkelijkste te beheren zijn. Een eerder ingeslagen pad is daarbij niet heilig. Als we het gebruik van Camarillo makkelijker kunnen maken door wijzigingen door te voeren, dan zullen we dat altijd doen. Daarbij is feedback van onze gebruikers ontzettend belangrijk.

Zoals vorige week aangekondigd, zullen we een aantal schermen verder onderverdelen zodat grotere wedstrijden overzichtelijker worden. Daarnaast zijn we hard aan de slag om ook voor deelnemers en toeschouwers meerwaarde tijdens de wedstrijden te kunnen bieden.