Camarillo weekupdate 2017-W09

Enkele weken geleden introduceerden we Camarillo Judging als experimenteel project. Deze week is verder doorgewerkt om Judging klaar te stomen voor het echte werk. Met resultaat. Zaterdag 4 maart hebben we de nieuwe software getest op een KNHS-wedstrijd van manege De Nieuwe Ark. Uit deze proef hebben we een aantal cosmetische verbeteringen meegenomen die we direct aanpassen om volgende week een FNRS-wedstrijd te kunnen draaien.

Ons nieuwe jureringssysteem werd enthousiast ontvangen door de jury en door de deelnemers, die een net, geprint protocol zeer op prijs stelden.

Camarillo Judging werkt aan de hand van sjablonen. Door op deze manier te werken kan elk soort formulier worden gemaakt en ingeladen in de software. Eén voorbeeld hiervan zijn de formulieren voor de Bixie-proeven, die deze week zijn toegevoegd aan Camarillo. Deze formulieren zijn heel anders van opzet dan de formulieren die we tot nu toe hadden. Zo werken de Bixie-proeven niet met punten, maar met het aanvinken van getoonde onderdelen. Een Bixie-proef ziet er als volgt uit in Camarillo:

Door op elke cel te klikken, kan snel worden aangevinkt welke onderdelen wel en niet getoond zijn. Het puntentotaal wordt automatisch opgeteld, dus de vinkjes hoeven niet meer met de hand te worden geteld. Naast het werken met de muis, kan ook tussen de cellen worden genavigeerd met behulp van de pijltjestoetsen, net als in Excel. Door op de spatiebalk te drukken is een vinkje aan of uit te zetten. Hierdoor kan eenvoudig en efficient gejureerd worden.

Naar aanleiding van feedback van één van onze afnemers is ook een veld voor algemeen commentaar opgenomen. Het komt regelmatig voor dat de jury toch graag iets algemeens op een protocol kwijt wil, wat niet onder 1 van de te beoordelen punten valt. Om dit mogelijk te maken, is een extra invulveld onderaan het protocol opgenomen.

Camarillo Judging laadt de startvolgorde bij het opstarten op van Camarillo. Daarna kan het volledig offline werken, dus zelfs als het netwerk even hapert, kan gewoon worden doorgewerkt. Is er wel een netwerkverbinding, dan worden de resultaten automatisch teruggestuurd naar Camarillo en komen terug in de resultatenpagina, waar ze automatisch in de juiste volgorde komen te staan.