Camarillo weekupdate 2017-W08

Deze week een wat kleinere update. Er is nog veel gewerkt aan het robuuster maken van Camarillo, onder andere door het schrijven van meer tests. Een belangrijke toevoeging deze week is het importeren van wedstrijden en deelnemers vanuit mijnknhs.nl.

Als eerste kan worden ingelogd met de gegevens waarmee je ook op mijnknhs inlogt. Deze gegevens gebruikt Camarillo om vervolgens de wedstrijden uit mijnknhs op te kunnen halen. We vinden bij Camarillo privacy heel belangrijk en slaan daarom de inlognamen en wachtwoorden van mijnknhs.nl nooit op. Bovendien worden de gegevens over een beveiligde verbinding gestuurd. Dit kan je zien aan het slotje in je browser:

Ook de verbinding van Camarillo naar mijnknhs gaat over een beveiligde verbinding. Aangezien we de wachtwoorden niet opslaan, wordt bij iedere import opnieuw om de gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.

Nadat ingelogd is, wordt gevraagd welke wedstrijd en welke gegevens geimporteerd moeten worden:

 

Er is een aantal mogelijkheden bij het importeren van de gegevens

  • Het importeren van de wedstrijd. Dit is het meest logisch om te doen. Het resulteert in een nieuwe wedstrijd in de agenda.
  • Het importeren van rubrieken. Als deze optie is aangevinkt, worden alle rubrieken uit het vraagprogramma geimporteerd als groepen in een wedstrijd. Dit kan heel handig zijn, maar als je bijvoorbeeld ruiters in de L1 en de L2 door elkaar wilt laten rijden, vink het dan uit en maak zelf groepen aan waarin de L1 en de L2 gemengd zijn
  • Het importeren van leden. Dit is ook een logische optie. Hiermee worden de deelnemers geimporteerd in de ledenlijst van Camarillo. Leden die al geimporteerd waren worden geupdated met de nieuwe gegevens.
  • Het importeren van starts. Deze optie voegt de inschrijvingen toe als starts in de rubrieken.