Camarillo weekupdate 2018-W12

Hallo Camarillo, wat heb je de afgelopen tijd gedaan?

Het is al weer even sinds onze laatste weekupdate. Morgen hebben we een belangrijke test waar we de afgelopen weken naartoe hebben gewerkt. Bij RSV St Lambertus in Udenhout doen we een tweede test met een subtopwedstrijd. Waar we de vorige keer op de achterbank meedraaiden, doe we dat nu op de voorstoel. We hebben een hoop geleerd van die test en dat allemaal verwerkt in een nieuwe versie van Camarillo. Er is gewerkt aan gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veelzijdigheid.

 

KNHS en FNRS

Tot nu toe was het met Camarillo slechts mogelijk een type proeven per wedstrijd te rijden. Omdat FNRS en KNHS proeven en de verwerking ervan zodanig anders verlopen, vergde dat een groot verschil in instellingen. Voor KNHS hebben we te maken met combinaties, import en export van gegevens uit mijnKNHS en met een centrale ledendatabase. Voor FNRS proeven zijn de leden en de paarden gekoppeld aan een manege en is ook de promotiestructuur anders.

Het is nu mogelijk meerdere typen proeven te mixen binnen een wedstrijd. Om dit te kunnen bereiken hebben we de interne structuur van Camarillo behoorlijk moeten aanpakken. Gelukkig merk je daar niet veel van.

Onder de motorkap

Onder de motorkap van Camarillo is heel veel gebeurd. Zo is het rechtenbeheer sneller, zijn er meer mogelijkheden voor het exporteren naar Excel, is de foutafhandeling verbeterd en zijn we flexibeler in het tonen van lijsten. Van al deze wijzigingen is aan de oppervlakte nog weinig te zien, maar we zullen hier binnenkort meer over vertellen. Uiteindelijk wordt Camarillo er simpeler en flexibeler van.

We vinden het belangrijk dat het werken met Camarillo prettig is en dat het programma er mooi en overzichtelijk uit ziet. We besteden veel aandacht aan gebruiksgemak en zijn continu bezig dit verder te perfectioneren.