Camarillo weekupdate 2018-W08

Deze week vragen we om jullie hulp. Zoals je wellicht weet doen we veel onderzoek naar videoanalyse van wedstrijdproeven. Het uiteindelijke doel is video-opnames van een proef onderdeel voor onderdeel te kunnen koppelen aan een juryformulier. Waar we nu hulp bij vragen is het identificeren van gangen.

Klik hier om ons te vertellen welke gang je ziet. Als iedereen die dit leest 10 plaatjes identificeert, kunnen we grote sprongen maken in ons onderzoek. Er zitten ook plaatjes bij die helemaal niet van paarden zijn, gebruik dan de eerste knop.

Gangen

Als we een plaatje van een paard zien, kunnen wij mensen vrij goed vertellen welke gang het is. Voor een computer is dat een stuk moeilijker. Er zijn programma’s die kunnen leren om de gangen te herkennen, maar daar zijn wel een hoop voorbeelden voor nodig. Daarom vragen we jullie hulp. Met veel voorbeelden kan een computer het uiteindelijk zelf uitvogelen.

De plaatjes die je ziet zijn publieke plaatjes van flickr. We hebben ze niet allemaal zelf bekeken, want het zijn er enkele duizenden. Daardoor zitten er ook wel eens plaatjes tussen van schilderijen van paarden of van dingen die helemaal geen paard zijn. Om deze eruit te kunnen filteren is er een speciale knop toegevoegd.

Er zullen ook plaatjes tussenzitten waarbij de gang helemaal niet te zien is, doordat bijvoorbeeld alleen het hoofd van het paard staat afgebeeld. Druk dan op “ik weet het niet”