Tips en hulpmiddelen voor het organiseren van KNHS proevendagen in coronatijd

Sinds 1 juni is het organiseren van meetmomenten weer toegestaan. Om de risico’s rondom de verspreiding van Corona zoveel mogelijk te beperken heeft de KNHS een aantal regels opgesteld. Voor de details verwijzen we je graag naar de bepalingen van de KNHS.

Met Camarillo Judging bieden we een aantal hulpmiddelen om deze meetmomenten zo goed en contactloos mogelijk te laten verlopen. We vertellen je in dit artikel graag meer.

Controles voor startlijsten

Er is een aantal regels die het organiseren van meetmomenten en proevendagen net even anders maakt dan we gewend zijn. Meerdere starts van dezelfde ruiter dienen bijvoorbeeld achter elkaar plaats te vinden. In Camarillo Judging hebben we deze regels doorgevoerd en voorlopig standaard aangezet:

Schemas voor inrijden en uitrijden

Een schema voor losrijden is eenvoudig te maken, sterker nog, dat hebben we alvast standaard voor je aangezet. Zo is het voor de ruiter op de startlijst direct duidelijk wanneer er kan worden losgereden en wanneer de proef begint. We hebben dit op een kwartier gezet zodat er maximaal 3 ruiters tegelijkertijd in de losrijbak aanwezig zijn. Natuurlijk kan deze tijd naar wens worden aangepast.

Omdat we digitaal jureren is ook het verloop van de dag altijd voor de ruiters inzichtelijk via de app. De resultaten worden direct na de proef getoond en eventuele uitloop wordt ook vermeld. Zo is de ruiter altijd digitaal op de hoogte.