Camarillo weekupdate 2017-W49

Vorig weekend verzorgde Camarillo 2 wedstrijden. Een selectiewedstrijd en een wedstrijd met videoregistratie.

Selectiewedstrijd Udenhout

Op 2 en 3 december was er een KNHS selectiewedstrijd in Udenhout, verzorgd door RSV st Lambertus. Voor Camarillo was dit opnieuw een primeur, het was namelijk de eerste keer dat met meerdere juryleden (bij de C en bij de H) werd gejureerd. Helaas ging niet alles direct goed, dus hebben we tijdens de wedstrijd nog wat moeite moeten doen om alles in goede banen te leiden. We hebben alle verbeterpunten meegenomen en kunnen hiermee Camarillo weer verder verbeteren.

Videoregistratie Mierlo

In Mierlo wordt het bijna standaard. Op 2 december vond daar een KNHS wedstrijd plaats verzorgd door Manege Ruitersportcentrum de Nieuwe Ark. Hierbij hebben we weer een aantal proeven vastgelegd op video, die de ruiters in de loop van de week in hun ruiterprofiel hebben zien verschijnen. Voorlopig is dit nog experimenteel, maar we zijn druk bezig met research naar hoe we dit proces kunnen verbeteren en opschalen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het automatisch kunnen herkennen welke figuren er gereden worden. En dat begint weer met het kunnen herkennen waar het paard is.

In dit plaatje hebben we een neuraal netwerk getraind om mensen en paarden (en hun locatie) te herkennen in een plaatje. Dit zijn de eerste stappen zodat we uiteindelijk kunnen herkennen welk figuur er gereden wordt. Hier is nog veel onderzoek voor nodig en alle handmatige videoregistraties die we op dit moment doen helpen daarbij