Camarillo weekupdate 2017-W45

Het is al weer even geleden sinds de laatste weekupdate. Maar we hebben zeker niet stil gezeten, er was alleen niet zo heel veel te laten zien.

Wedstrijden

Op 21 en 22 oktober werd bij Stal Veldhof uit Hilvarenbeek een weekend met Camarillo gedraaid. Voor Stal Veldhof was dit de vijfde wedstrijd met Camarillo.

Op 27 oktober hebben we onze eerste wedstrijd bij RSV Lambertus in Udenhout verzorgd. Voor deze vereniging was het de eerste wedstrijd met Camarillo, dus we hebben daar bijgestaan met de initiele opzet. Uiteindelijk verliep de wedstrijd naar wens en hebben we wat tips voor verbetering kunnen meenemen.

Op 4 november hebben we een wedstrijd verzorgd in Mierlo voor Manege De Nieuwe Ark. Hierbij hebben we voor een deel van de ruiters de proef op video vastgelegd. Deze ruiters hebben vervolgens een profiel in Camarillo gekregen waar ze hun juryformulier, gekoppeld aan de video, kunnen terugzien.

R&D

Waar we voornamelijk mee bezig zijn geweest de afgelopen tijd is heel veel R&D. We hebben veel experimenten gedaan om te kijken hoe we ruiters nog meer inzicht kunnen geven in hun proef en beoordeling, zodat ze zich nog beter en gerichter kunnen voorbereiden op de volgende wedstrijd. Hierbij kijken we naar de resultaten op het juryformulier en eventuele video die we hebben opgenomen tijdens de wedstrijd.

Om goede tips en inzichten te geven aan de ruiter hebben we gek genoeg vooral heel veel wiskunde nodig. We hebben onze statistiek- en algebraboeken er maar weer eens bijgepakt. Een voorbeeld van de ruwe data die we uit de video halen is dit:

De volgende stap is deze data op te schonen, er zit nog veel ruis in, maar enkele figuren zijn zeker herkenbaar.

Kleine updates

Tussendoor ontvangt Camarillo ook steeds updates. Zo zijn we bezig geweest om de navigatiestructuur helderder te maken, kleine bugs op te lossen en wat verbeteringen in de gebruikersvriendelijkheid door te voeren. Een van de tips die we van een gebruiker ontvingen was dat tijd invoer met een punt niet werkt. Je kon “1800” en “18:00” en zelfs “18” invoeren, maar geen “18.00”. Dit hebben we nu aangepast.