Camarillo weekupdate 2017-W23

Een aantal wat kleinere updates die het werken met Camarillo makkelijker maken. We vinden communicatie naar publiek en tussen vrijwilligers erg belangrijk, vandaar dat we blijven schaven om dit zo optimaal mogelijk te maken.

Chromecast

Om op een eenvoudige manier de startlijst zichtbaar te maken op een scherm voor het publiek, hebben we een Chromecast plugin toegevoegd. Als je al een televisie hebt staan, kan je eenvoudig en goedkoop een Chromecast aansluiten. Deze heb je al voor €39,- Vervolgens is vanuit Camarillo direct de startlijst op je Chromecast te tonen.

Door in het menu op de knop “Cast” te drukken krijg je een schermpje om te kiezen welke configuratie van de startlijst je op het scherm wilt tonen (er kunnen verschillende configuraties worden aangemaakt). Als de verbinding met de Chromecast tot stand is gebracht, verschijnen er opties om het beeld bij te werken.

 

Het draaien van het scherm kan bijzonder handig zijn om meer informatie te laten zien.

Resultaten

Enkele weken geleden introduceerden we de mogelijkheid om resultaten op te slaan in de ledenlijst. We hebben nu een knop toegevoegd om, zodra de uitslagenlijst compleet is, deze direct allemaal op te slaan. Dat scheelt een hoop handmatige invoer:

Telefoons

Er is ook wat cosmetisch werk gedaan om beter gebruik te maken van de ruimte op telefoons. Waar eerst de adresbalk van de browser bleef staan, verdwijnt deze nu als je naar beneden scrollt. Ook de balk met tabs voor dagdelen verdwijnt dan uit beeld. Als je weer naar boven scrollt verschijnen beide balken weer:

 

Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte die er is.