Camarillo weekupdate 2017-W22

QR-codes, meer flexibiliteit in uitslagen en weer meer automatische tests. Dat is waar we afgelopen week druk mee waren.

Uitslagen

We merkten dat de pagina om ranglijsten te maken erg traag werd voor grotere wedstrijden. Daarom hebben we deze op de schop genomen. Naast dat alles een heel stuk sneller is geworden, hebben we ook het gebruikersgemak wat verbeterd.

Voor veel wedstrijden zijn de categorieën voor de prijsuitreiking hetzelfde als de groepen in het wedstrijdschema. Daarom hebben we een knop “Groepen als categorieën” toegevoegd waarmee in één keer alle groepen als categorieën kunnen worden toegevoegd:

Als 2 proeven in één groep gereden worden, kan je twee keer op deze knop drukken en vervolgens de versienummers van de proeven invullen. De deelnemers worden dan in die categorie geplaatst:

Deze manier van het indelen van de categorieën maakt alles heel flexibel. Elke eigenschap van een start kan gebruikt worden om categorieën mee te maken. Het maakt dus voor de ranglijst niet veel uit hoe je wedstrijdschema in elkaar zit.

QR

In camarillo is er al een publieke pagina beschikbaar om de startlijsten te delen met het publiek. Deze pagina kunnen bezoekers bijvoorbeeld bekijken op hun mobiele telefoon. Ook is deze pagina te gebruiken om op een beeldscherm te zetten.

Om deze pagina makkelijker te kunnen delen kan nu een qr-code gegenereerd worden, zodat bezoekers deze eenvoudig kunnen scannen en direct de juiste pagina voor zich hebben.

Deze code kan vervolgens worden gedeeld met het publiek. Eén van de opties is bijvoorbeeld om deze op schermen in beeld te brengen.

Lees hier meer over de mogelijkheden om het wedstrijdschema in beeld te brengen naar het publiek.

Tests

We hebben al eerder eens geschreven over hoe we zorgen dat Camarillo in tip-top conditie blijft. Bij het doorontwikkelen van software is er altijd het gevaar dat er per ongeluk iets niet meer goed werkt. Om dit te voorkomen hebben we automatische tests die de software op een groot aantal punten controleert. Mocht er toch ergens een bug ontstaan, dan kunnen we een extra test maken om te zorgen dat deze nooit meer opnieuw voorkomt.

Afgelopen week hebben we onze 1000ste test toegevoegd en op het moment van het maken van deze blogpost zitten we zelfs op 1069 tests. Al deze tests worden in ongeveer 10 seconden uitgevoerd. Omdat het zo weinig tijd kost, doen we dat ook regelmatig. Zo bewaken we de kwaliteit in Camarillo