Camarillo weekupdate 2017-W24

Verbouwing

Heb je wel eens dat je even een gaatje gaat dichtplamuren in je huis om je vervolgens te bedenken dat de muur ook wel een ander kleurtje kan gebruiken? En aan het eind van de week er een nieuwe vloer ligt, de muren en het plafond zijn geschilderd en je aan het twijfelen bent of je gordijnen er nog wel bij passen?

Of dat je op youtube even een filmpje opzoekt over hoe je de travers goed moet rijden en er twee uur later achterkomt dat een konijn een achterwaartse salto kan maken door een brandende hoepel. Da’s net zoiets.

Dat hadden wij deze week met Camarillo. We merkten een klein probleempje op in het Chromecast-venster dat we vorige week maakten. Dat bleek te duiden op een wat dieper liggend probleem dat na verloop van de tijd de pagina’s steeds trager maakt. Dat moest dus op de schop. Alleen daarvoor moest de structuur van een ander deel, het importeren van nieuwe leden, ook aangepakt worden. Om een lang verhaal kort te maken: het hele huis ligt nu overhoop. We gaan dus volgende week nog even besteden om dat allemaal af te ronden. Gelukkig hebben we heel veel automatische tests die ons vertellen of alles weer werkt.

Uiteindelijk merk je er weinig van, behalve dat het allemaal wat sneller is.

Video

Ondertussen experimenteren we ook verder met video. Afgelopen weekend waren we op bezoek bij de Capelse Manege voor een selectiewedstrijd van het NK Carrouselrijden. Dat was een mooie gelegenheid om ons pilotproject “Camarillo Director” verder te testen. Dit moet uiteindelijk uitgroeien tot een app om zelf een professionele wedstrijdregistratie te kunnen maken.

De interface van onze app. Lekker simpel. Het resultaat is een filmpje waarbij Camarillo voor de titels in beeld zorgt: