Exporteren naar Excel
We zijn druk bezig geweest om te zorgen dat Camarillo meerdere opties krijgt om startlijsten en uitslagenlijsten te exporteren. Dit is deze week de testfase ingegaan bij een beperkt aantal verenigingen. Als deze tests positief uitpakken, zullen we het voor iedereen uitrollen
De Excel export werkt met behulp van sjablonen (een voorbeeld staat hierboven). Door het sjabloon aan te passen, wordt ook het resultaat anders. Op deze manier is de export heel makkelijk aan te passen voor verschillende verenigingen met verschillende wensen. Het sjabloon is volledig te personaliseren, hierbij kan je denken aan:
- toevoegen van een logo, kopteksten en voetteksten
- aanpassen van lettertypen en groottes
- toevoegen van velden
- aanpassen van kolombreedtes en rijhoogtes
Kortom, enorm flexibel. De ringen naast elkaar in een overzicht, groeperen op tijd, klasse of overzichten per jurylid, de mogelijkheden zijn eindeloos.
De komende tijd gaan we dit systeem verder testen met verschillende layouts
Architectuurupdate
Onder water hebben we de database-structuur van Camarillo behoorlijk aangepakt. Dit zorgt ervoor dat we in de toekomst grotere wedstrijden een snellere applicatie kunnen aanbieden. Op dit moment worden voor een wedstrijd alle rubrieken en alle starts in één keer ingeladen, wat steeds trager wordt naarmate de wedstrijd groter wordt. Dit gaan we in de toekomst opsplitsen. De aanpassingen die we hiervoor hebben gedaan maken dat nu mogelijk.
Hulp bij het maken van startlijsten
Bij het rijden van twee proeven is het belangrijk dat ruiters genoeg tijd hebben tussen de proeven. Hiervoor hebben we een hulpmiddel toegevoegd die inzichtelijk maakt waar conflicten optreden, zodat deze makkelijk verholpen kunnen worden door het startschema aan te passen.
De tijd minimale tijd tussen twee starts is instelbaar per vereniging. Als ringen verder uit elkaar liggen bijvoorbeeld, is het handig wat extra tijd tussen de twee proeven te reserveren. Sterker nog, niet alleen de minimale tijd is aan te passen, maar ook waarnaar gekeken wordt. In het geval van KNHS dressuurwedstrijden, wordt gekeken naar de ruiter, maar in het geval van FNRS dressuurwedstrijden kan het een hulpmiddel zijn om te zorgen dat dezelfde pony niet te kort twee keer achter elkaar rijdt (met een andere ruiter).