Camarillo weekupdate 2017-W36

Onder de motorkap van Camarillo is heel veel instelbaar. Dat zorgt voor veel flexibiliteit, maar ook veel complexiteit. Dat hebben we deze week aangepakt.

Voor elke dicipline zijn een groot deel van de instellingen namelijk hetzelfde. We hadden al de mogelijkheid om deze standaardinstellingen in één keer in te laden, maar het was of eigen instellingen of standaardinstellingen.

Nu is dat op een granulairder niveau aangepakt. Voor elke groep (er zijn er zo’n 50), kan worden gekozen of de standaardwaarde wordt gebruikt of een eigen instelling. Dat maakt alles een stuk overzichtelijker.

Een belangrijk bijkomend voordeel is dat als standaardinstellingen wijzigen, dit direct voor alle verenigingen geldt die geen eigen instellingen op dat niveau hebben. Zo zijn updates in Camarillo direct voor iedereen beschikbaar en is er minder onderhoud nodig bij een softwareupdate.

Op dit moment worden de instellingen voor elke vereniging nog beheerd door Camarillo, omdat een foute instelling ervoor kan zorgen dat alles niet werkt zoals verwacht. Op termijn echter willen we een deel van de instellingen ook door de wedstrijdorganisatie laten beheren. Deze stap is een belangrijke om dat mogelijk te maken.