Camarillo weekupdate 2017-W06

We hebben het maken van een dagschema aangepakt. Het is nu een heel stuk sneller dan voorheen door het toepassen van de nieuwe technieken die we de afgelopen weken hebben geintroduceerd.

Zodra een nieuwe wedstrijd is aangemaakt, is het dagschema nog helemaal leeg. Het welkomstscherm nodigt uit om nieuwe groepen te maken. Wat zo’n groep precies is kan je zelf bepalen, vaak is het een groep van uitvoeringen in een bepaalde klasse of categorie, op een bepaalde locatie, of in een deel van de dag. De eigenschappen van een groep kunnen per vereniging worden aangepast. Hier maken we een nieuwe groep aan voor de klasse L in Ring 1.

 

Vervolgens kunnen deelnemers worden toegevoegd door een naam in te typen of direct een klasse:

 

De volgorde van starts is eenvoudig aan te passen door ze te verslepen

 

Als de starttijd van de hele groep wordt aangepast, of als individuele deelnemers worden verplaatst, worden alle starttijden automatisch aangepast. De duur van één uitvoering is in te stellen en kan varieren per vereniging of zelfs per klasse. Alle groepen kunnen eenvoudig bovenaan in het scherm worden beheerd in een spreadsheetoverzicht:

Bovenstaande screenshots zijn allemaal in iPhone-formaat. Camarillo werkt goed op pcs, laptops, tablets en telefoons, maar het maken van een dagschema is toch wel wat handiger op een pc of laptop. Het voordeel is dat als er gedurende de dag iets wijzigt in de volgorde, dat eenvoudig is aan te passen op elk apparaat dat je voor handen hebt.