Wat is Oko en wat kan ik ermee?

WAT IS CAMARILLO OKO?

Met Oko, de springsensor van Camarillo is het mogelijk om publiek van een groot concours meer inzicht te geven in details van de wedstrijd en de voortgang van elke ruiter. De springsensor is een soort ‘slimme’ lepel voor de hindernis. De sensor wordt bevestigd tussen staander en lepel van de bovenste balk. Terwijl een paard over de hindernis springt voert de sensor een nauwkeurige tijdmeting uit per sprong. Hiermee kan Oko inzicht geven in de ranglijst door bij te houden hoe snel een combinatie is op elk deel van het parcours.

PRESENTATOR EN JURYOVERZICHT

Camarillo biedt een configureerbaar dashboard voor presentatoren en/of jury’s om extra kwalitatieve informatie over de sprongen te ontvangen. De verschillende elementen in het dashboard op dit moment zijn:

  • Startlijst
  • Vastleggen resultaat
  • Parcoursinformatie
  • Tijd tussen sprongen
  • Vergelijken van ruiters om verschillen te kunnen benoemen
  • Integratiemogelijkheden met video
  • Live ranking – schatting van de ranglijst gebaseerd op tussentijden

Het dashboard kan aangepast worden voor de specifieke wensen per kanaal waarop de details getoond kunnen worden. Zo kan een jury een overzicht hebben met inzichten op elk element, maar kan het publiek dat de wedstrijd bezoekt en vereenvoudigde versie zien en hebben AV-operators weer andere middelen om de informatie via video te delen.

DETAILS VAN MOGELIJKE VISUALISATIES

Met de informatie die Camarillo Oko verzamelt is het in de toekomst mogelijk om bijvoorbeeld per hindernis te laten zien of de combinatie er één of meerdere balken heeft afgegooid. Ook is het mogelijk om ruiters, bijvoorbeeld de top 3 of top 5, met elkaar te vergelijken op snelheid. Met Oko heb je van hindernis tot hindernis inzicht in wie er sneller was en wie over het gehele parcours het snelste is. Deze informatie is ook beschikbaar te stellen voor video zodat ook op eventuele schermen of op televisie die informatie getoond kan worden.

CAMARILLO OKO TIJDENS DE TRAINING

Naast het verrijken van informatie voor bezoekers tijdens een wedstrijd, kan Oko ook nieuwe inzichten verschaffen door de ondersteuning van data over de sprongen tijdens de training. Zo kan Oko informatie verschaffen over de snelheid wanneer men aan het trainen is met variaties in het aantal galopssprongen, of welke strategie tot de snelste route over het parcours leidt.

Als onderdeel van de toekomstige ontwikkelingen van Oko zal ook data vergaard worden over de sprong hoogte, de laterale positie en de vorm van de sprong. Hiermee kan de springtraining nog verder verrijkt worden.

OKO WINT BESTE INNOVATIE IN DE PAARDENSPORT

Camarillo Oko heeft tijdens Indoor Brabant een prijs gewonnen voor beste innovatie in de paardensport en daar zijn wij heel trots op. Lees meer op onze blog.

KNHS & OKO

Het springforum van de KNHS ziet geen probleem in het gebruik van het Oko systeem tijdens KNHS springwedstrijden om zo data te verzamelen en de sport inzichtelijk te maken voor omstanders, maar deze data mag niet worden meegenomen in de beoordeling van de juryleden en dient los te staan van de officiële tijdwaarneming.

Geïnteresseerd in meer informatie? Stuur een mail naar manon@camarillo.nl!